Elon Musk, șeful Tesla, a spus că este foarte aproape de o înțelegere pentru a intra cu marca de mașini electrice pe piața din Rusia și se gândește în acest moment la posibilitatea de a deschide și o fabrică în această țară.

Rusia ar putea fi a patra țara din lume care găzduiește o fabrică Tesla, dacă planurile lui Elon Musk vor putea fi duse la capăt. Șeful Tesla a declarat într-o intervenție video din Rusia că este pe punctul de a intra pe această piață cu rețeaua de dealeri. „Cred că suntem aproape de a stabili o prezență Tesla în Rusia și cred că asta ar fi minunat” a spus CEO-ul Tesla. „În timp, vom căuta să avem fabrici în alte părți ale lumii, posibil Rusia la un moment dat”, potrivit Automotive News.

Tesla are până acum două uzine, în SUA și în China, iar o a treia uzină este aproape de finalizare în Germania, în zona Berlinului, unde primele vehicule ar putea ieși de pe linia de producție la finalul acestui an.

Elon Musk a vorbit despre nevoia de dialog între cele două țări, SUA și Rusia, declarații firești având în vedere natura evenimentului, organizat de ruși. El a lăudat talentul și energia rușilor, încurajându-i pe aceștia „să fie optimiști în legătură cu viitorul”. Elon Musk l-a invitat pe Vladimir Putin într-un chat-room pe Clubhouse, însă întâlnirea nu a avut loc, deocamdată.