Tesla și-a vândut majoritatea deținerilor sale de Bitcoin, care valorau aproximativ două miliarde de dolari la sfârșitul anului trecut. Criptomoneda s-a devalorizat cu peste 50% în 2022.

Producătorul de mașini electrice, care a surprins anul trecut când a dezvăluit o investiție majoră în Bitcoin, a precizat că a vândut 75% din deținerile sale, în contextul în care valoarea criptomonedei a scăzut.

Tesla a adăugat că a cumpărat monedă tradițională cu cele 936 de milioane de dolari obținute din vânzările sale de Bitcoin. Directorul companiei, Elon Musk, a fost printre cei mai mari susținători ai criptomonedei, postările sale pe rețelele de socializare determinând adesea o creștere semnificativă a tranzacționărilor.

Investiția de 1,5 miliarde de dolari a Tesla în Bitcoin, dezvăluită în februarie 2021, a determinat o creștere a cererii monedei digitale. Prețul criptomonedei, notoriu pentru volatilitatea sa, a ajuns în noiembrie anul trecut la aproape 70 de mii de dolari, înainte de a scădea la 23 de mii de dolari, în prezent. Tot anul trecut, Tesla a încetat să accepte Bitcoin ca instrument de plată pentru mașinile sale, invocând îngrijorări legate de impactul minării de Bitcoin asupra climei. Totuși, la acea vreme, Musk a spus pe rețelele de socializare că Tesla nu va vinde Bitcoin-ul pe care îl deținea.

Cea mai recentă decizie a miliardarului reprezintă încă o veste proastă pentru Bitcoin și criptomonede în general, cu toate că Musk a spus vânzarea nu reflectă părerea sa asupra Bitcoin, ci mai mult nevoia sa de numerar. Mai mult, Tesla a făcut dezvăluirea ca parte a raportului său trimestrial, în care se menționează că Bitcoin a fost unul dintre factorii care i-au afectat profitabilitatea.