Elon Musk a anunțat că noua sa gigafabrică Tesla din Berlin va începe producția în luna Decembrie a acestui an. Și ca să marcheze acest moment, magnatul va organiza o petrecere cât un festival cu lumini puternice, muzică techno, un carusel, jocuri arcade, gherete cu mâncare vegetariană și un așa numit Ferris wheel.

CEO-ul companiei a specificat că volumul de producție va fi de 5.000, sau preferabil de 10.000 de mașini pe săptămână. Fabrica va produce Tesla Model Y, alături de milioane de celule de baterii. Compania a finalizat și planurile pentru o investiție de circa 5.8 miliarde de dolari într-o uzină de baterii cu o capacitate de 50 GWh și o suprafață de 300 de hectare.

Fabrica Tesla nu a fost văzută prea bine de către locuitori, care au început să fie îngrijorați de impactul pe care l-ar putea avea asupra mediului înconjurător. Cu toate astea proiectul a avut 95% șanse de aprobare și acum că este gata, va genera o mulțime de locuri de muncă și va împinge de la spate economia din estul Germaniei.