Tesla comercializează în China doar mașinile electrice Model 3 și intenționează să livreze SUV-ul Model Y în 2021. Producătorul american speră ca prin investiția de 6,4 milioane de dolari într-o nouă fabrică în care să producă a treia generație de încărcătoare rapide, Supercharger V3, să impulsioneze vânzările de mașini electrice pe cea mai mare piață auto din lume.

Fabrica va fi construită în apropierea uzinei auto din Shanghai și va avea o capacitate de  producție de zece mii de încărcătoare pe an. Compania americană precizează că se așteaptă să finalizeze investiția în primul trimestru al anului viitor.

China oferă subvenții importante pentru vehiculele electrice, în încercarea de a reduce poluarea cauzată de mașinile pe benzină sau motorină, și a extins rețeaua națională de puncte de încărcare pentru a încuraja utilizarea vehiculelor electrice.

În acest moment China importă încărcătoare EV din Statele Unite.

Tesla a vândut peste 13.000 de vehicule în China în octombrie, iar uzina de mașini din Shanghai, esențială pentru strategia globală de creștere a Tesla, își propune să producă anul acesta 150.000 de berline Model 3.