Un judecător federal a decis duminică amânarea temporară a interdicţiei emise de preşedintele Donald Trump privind descărcarea aplicaţiei chineze TikTok în SUA, cu câteva ore înainte de termenul limită, informează AFP. Aplicaţia chineză este în vizorul preşedintelui american de aproximativ un an, acesta arătându-se îngrijorat de faptul că guvernul chinez ar putea avea acces la datele utilizatorilor americani.

Practic, americanii vor putea descărca în continuare aplicația și vor putea face și update-uri după ce un judecător american, Carl Nichols din Washington D.C, a blocat ”in extremis” suspendarea ordonată de Trump.

Nichols nu a dat însă o hotărâre legat de o a doua interdicţie, mai complexă, potrivit căreia companiile americane nu mai au voie să lucreze cu TikTok.

Într-un comunicat, TikTok a transmis că este mulţumită de decizie şi că va continua să îşi apere drepturile în beneficiul comunităţii şi angajaţilor.

„În acelaşi timp, vom continua dialogul cu Guvernul pentru a transforma propunerea noastră, pentru care preşedintele şi-a dat acordul preliminar weekendul trecut, într-un acord”.

TikTok, deţinută de compania chineză ByteDance, a ajuns luna aceasta la un acord cu Oracle pentru a muta sediul general în Statele Unite. Gigantul de software va supraveghea operaţiunile.