Acasă Featured A doua stire pagina principal TikTok și WeChat vor fi interzise în magazinele de aplicații din SUA

TikTok și WeChat vor fi interzise în magazinele de aplicații din SUA

0
TikTok și WeChat vor fi interzise în magazinele de aplicații din SUA

Ordinele executive vin direct de la administrația Trump si vizează, de asemenea, eliminarea aplicației de socializare WeChat din magazinele de aplicații Apple și Google din SUA.

Autoritățile americane au trecut la acțiune, după ce termenul stabilit de președintele Donald Trump a expirat. Atât TikTok, cât și WeChat vor fi eliminate de pe magazinele de aplicații App Store și Google Play începând cu data de 20 septembrie. Chiar dacă recent, TikTok și Oracle au anunțat un parteneriat, prin care operațiunile rețelei de socializare din SUA ar fi sub supervizarea companiei americane, această înțelegere a venit aparent prea târziu față de termenul de 15 septembrie, stabilit anterior.

Condițiile lui Trump erau ca TikTok și WeChat să găsească parteneri locali prin intermediul căruia să asigure că datele utilizatorilor americani rămân pe teritoriul SUA și nu ajung pe servere din China, țara de origine a celor două aplicații. Totuși, în timp ce TikTok are măcar o șansă să revină la operațiuni normale, WeChat va fi afectat direct încă de pe 20 septembrie.

Pentru aplicația de chat, autoritățile SUA vor interzice utilizarea de servicii de hosting, peering și rețelele de distribuție din SUA începând de pe 20 septembrie. Pentru TikTok, aceste limitări intră în vigoare de pe 12 noiembrie.

Aceste două aplicaţii au fost subiectul unui ordin executiv emis de Donald Trump în luna august, în care preşedintele susţine că ele reprezintă o ameninţare la securitatea naţională.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.