• O ploaie de 130 de rachete lansată de Hamas a lovit Tel Aviv și împrejurimile sale, marți seară, la o zi după ce forțele aeriene israeliene au distrus o clădire de 10 etaje în care își aveau birourile lideri islamiști palestinieni. În noaptea de miercuri atacurile au continuat iar armata israeliană a transmis că de la începutul violențelor au fost lansate aproximativ 850 de rachete asupra Israelului.
  • Cele mai multe dintre rachetele trimise spre Israel din Fâșia Gaza au fost eliminate de scutul antirachetă israelian. Cu toate acestea, cinci civili au fost uciși. Totodată, în violențele începute luni în Gaza și-au pierdut viața 35 de palestinieni, printre care și 12 copii.
  • După rafalele de rachete de marți noapte, premierul israelian Benjamin Netanyahu a transmis un mesaj dur, spunând că Israelul va continua să atace ”cu toată puterea”, iar Armata a precizat că vor fi atacate clădirile civile în care sunt ascunse depozite de arme ale Hamas.
  • Purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Jen Psaki, şi-a început informarea zilnică cu o declaraţie despre situația tensionată din Orientul Mijlociu, anunțând că ”sprijinul lui Joe Biden pentru securitatea Israelului și dreptul acestuia de a se apăra este fundamentul și nu se va clătina niciodată”.
  • Pe de altă parte, Tor Wennesland, reprezentantul Organizației Națiunilor Unite pentru procesul de pace din Orientul Mijlociu, a cerut oprirea imediată a focului, spunând că violențele escaladează ”spre un război pe scară largă”.