Proprietatea imobiliară este adesea asociată cu bogăția. Este bine cunoscut faptul că oamenii bogați dețin adesea numeroase proprietăți sau folosesc complexe rezidențiale ca investiții de capital. Numeroase studii din trecut au arătat acest lucru: 9 din 10 oamenii bogați și-au dobândit averea prin investiții în imobiliare.

Bancherul Freiherr von Bethmann a subliniat acest fapt, declarând: „Singura modalitate sigură de a construi bogăția este prin investiția în lucruri palpabile, și mai ales, în case”.

Principiul este foarte simplu: cumpărați o proprietate cu ajutorul capitalului extern și rambursați dobânzile și capitalul extern, scoțând profit din chirie sau simpla economisire a acesteia.

Motivul 1: Riscul inflației este minimizat

Imobilele nu pierd valoare, ci dimpotrivă. Când investesc în imobiliare, investitorii pot fi siguri că banii lor vor fi păstrați cel puțin la aceeași valoare. De nenumărate ori în trecut, banii au fost devalorizați de inflație. Termenul de inflație descrie o creștere a prețurilor de consum. Creșterea prețurilor poate fi cauzată de o modificare a raportului de schimb dintre cantitatea de bunuri și suma de bani, dacă suma de bani crește fără că producția de bunuri să crească în același timp.

Inflația actuală este crescută și e cauzată în principal de pandemie. Dar chiriile pentru servicii și apartamente au crescut cu 1,4%, respectiv 1,3%, comparativ cu aceeași perioadă a anului precedent. În plus, chiria poate fi ajustată la cursul inflației.

Motivul 2: Dobânzile directe și venituri din chirii

O investiție imobiliară oferă dobânzi directe și venituri regulate din închiriere. Când investește în proprietăți imobiliare, investitorul nu își primește banii de la bancă, ci închiriază apartamentul și își primește în mod regulat banii de la chiriaș. Asta îl face independent de decizia băncii.

Dacă investitorul își pune banii într-un cont de economii normal, cu greu poate obține vreo compensație pentru depreciere cauzată de inflație. Cu o rată a dobânzii mai mare, riscul crește în același timp.

În schimb, cererea de spațiu locativ în zonele metropolitane va crește continuu. Deținerea de bunuri imobiliare este o oportunitate excelentă de a crea active ieftin și, mai mult, de a le crește fără riscuri cauzate de inflație.

Cu o investiție imobiliară, investitorul primește ambele: o rată a dobânzii ridicată prin venituri din chirii și un risc redus.

Motivul 3: Imobilele cresc în valoare

Proprietatea este unul dintre pilonii principali ai acumulării de active și avere în întreaga Europă. Nu numai locuința clasică, ci și proprietățile închiriate, cum ar fi proprietățile rezidențiale, clădirile de apartamente și condominiile sunt o investiție excelentă. Numai proprietățile imobiliare oferă un nivel ridicat de securitate, protecție împotriva inflației, avantaje fiscale, rată profitabilă a rambursării investiției, și o sursă de venit la bătrânețe.

Cei care investesc cu înțelepciune aici nu numai că obțin un profit bun din veniturile din închiriere, dar pot aștepta cu nerăbdare și o creștere a valorii. Piața imobiliară din ultimii ani a arătat că imobilele cresc în valoare. Cât de mult crește valoarea proprietății dvs. este de fapt în propriile mâini. Zona unde se află proprietatea, facilitățile, și alți factori subiectivi sunt la alegerea dvs.

În plus, există și valoarea intrinsecă a imobilelor. Imobilul este o investiție clasică care supraviețuiește tuturor crizelor, inflației și momentelor nefaste. Terenul și clădirea au fost și sunt întotdeauna valoroase. De ani de zile se vorbește despre cele mai mari prețuri în tranzacționarea proprietăților. Cu toate acestea, aceste prețuri maxime continuă să crească mereu, constant.

În cele din urmă, imobilul este singura investiție de capital a cărei rentabilitate crește constant și sigur. Nicio altă investiție nu poate pretinde asta.

Motivul 4: Avantajele fiscale

Mai pregnante în alte state europene, precum Germania, decât în România, există și anumite avantaje fiscale pe care statul le pune la dispoziția investitorilor în imobiliare.

Motivul 5: Siguranță la bătrânețe

O investiție imobiliară este planul perfect de pensionare. Dacă începeți să investiți în imobiliare din tinerețe, veți fi fără datorii la bătrânețe și veți avea o proprietate pentru care nu trebuie să plătiți chirie.

Schimbarea frecventă a investițiilor duce la o rentabilitate redusă. Acest lucru se datorează, pe de o parte, costurilor tranzacției și, pe de altă parte, dificultății de a găsi momentul potrivit pentru a intră și a ieși dintr-o piață. De aceea există o zicală la bursă: „Înainte și înapoi înseamnă buzunare goale”.

Prin urmare, o investiție în imobiliare trebuie privită întotdeauna pe termen mediu sau lung. Finanțarea ar trebui, de asemenea, să fie coordonată cu obiectivele și orizonturile dvs. de timp.

Sistemul legal de pensii nu mai este suficient pentru a menține nivelul de trai la bătrânețe. Oricine beneficiază de alte surse de venit la bătrânețe va avea parte de un plus de liniște. Deținerea de bunuri imobiliare aduce venituri continue din închiriere și astfel asigură venituri dincolo de viața profesională.

Motivul 6: Independența față de factorul politic

O investiție imobiliară vă permite să dormiți liniștit, deoarece nu vă mai vizează direct deciziile politice.

Dacă ați investit vreodată în acțiuni, știți cât de fatale pot fi și deciziile cele mai neînsemnate în ceea ce privește prețul acțiunilor. Dacă un factor de decizie își exprimă doar o idee, prețurile reacționează deja și puteți pierde jumătate din avere în câteva secunde.

Politică monetară a Băncii Centrale Europene este încă deosebit de favorabilă pentru cumpărătorii de case și apartamente. Ratele dobânzii sunt mai mici ca oricând și datorită țărilor aflate în dificultate în sudul Europei.

Oamenii care își finanțează casele și apartamentele cu împrumuturi bancare realizează, prin urmare, economii de mii de euro. De exemplu, pentru a deservi un împrumut de 200.000 EUR, debitorii ar trebui să achite 2.000 EUR mai puțin pe an cu fiecare punct procentual al dobânzii la clădire.

Prin urmare, o investiție imobiliară este complet independentă de factorii de decizie din politică sau afaceri.

Motivul 7: Imobilele pot fi lăsate moștenire

Cu o investiție în imobiliare, puteți lăsa ulterior casa sau proprietatea moștenitorilor dvs. și puteți avea bucuria că descendenții voștri se vor bucura și ei de averea voastră, și veți lăsa ceva concret în urma voastră.

Proprietatea va aminti de dvs și după moarte, în timp ce o simplă sumă mare de bani este impersonală și ușor de risipit.

Motivul 8: Imobilul vă oferă o marjă de manevră financiară mai mare

Cu o investiție imobiliară aveți o marjă de manevră financiară mai mare. Dacă aveți deja o proprietate plătită integral sau parțial, puteți primi condiții semnificativ mai bune de la bancă atunci când finanțați o investiție imobiliară nouă. Aici instituțiile financiare vă oferă numeroase posibilități și opțiuni atunci când vă proiectați împrumutul.

Un client conectat la finanțare de ani de zile este un contact binevenit la bancă pentru investiții sau finanțări suplimentare.

Motivul 9: Independența față de un proprietar

Probabil că fiecare chiriaș a avut probleme cu proprietarul la un moment dat în viața lor. Există multe puncte în care opiniile diferă. Încălzirea este pornită prea târziu sau gazonul nu este tuns la timp. Aceste probleme nu există în propriii tăi pereți, iar proprietarul casei poate începe ziua relaxat pentru că știe că în propria casă nimeni nu-i poate dicta reguli.

A avea propria proprietate este întotdeauna un avantaj, deoarece aveți puterea de a lua propriile decizii.

Motivul 10: Puteți plăti pentru propria casă

Cu o investiție imobiliară, știți că banii curg în proprii patru pereți și creați valoare de durată cu rata lunară.

O proprietate poate aduce beneficii suplimentare considerabile în comparație cu alte forme de investiții. Deoarece, spre deosebire de aur, acțiunile la bursă, sau alte variante, care sunt pur un depozit de valoare sau obiecte speculative, casele și apartamentele oferă avantajul că puteți trăi în investiția dvs. de capital și vă puteți economisi plata chiriei.

După cum puteți vedea, există avantaje imbatabile în învestirea capitalului în proprietăți rezidențiale. Pentru persoanele care doresc rate de dobândă avantajoase și venituri sigure și stabile, nu există nicio altă varianta mai bună decât investiția imobiliară.