În ultimele 48 de ore s-au înregistrat ninsori masive şi temperaturi foarte scăzute în nordul şi estul Germaniei. În sudul ţării, sunt prognozate ploi, astfel că există riscul formării poleiului.

Circulaţia feroviară a fost suspendată între oraşele Berlin, Hanovra, Köln-Erfurt, Frankfurt şi München, precum şi între Hamburg, Dortmund, Köln, Hanovra, Frankfurt, München, Kiel, Lübeck şi Westerland. De asemenea, sunt restricţii între Frankfurt şi localităţi din nordul Germaniei.

Aeroportul din Dortmund este închis, iar orarul multor curse aeriene este perturbat.

Circulaţia este blocată pe unele segmente de autostradă. Pentru facilitarea accesului utilajelor şi evitarea blocajelor, circulaţia vehiculelor cu gabarit peste 7,5 tone este suspendată pe autostrăzile germane A4, A2, A1, A30 şi A33.

Aproximativ 700 de echipaje de urgenţă au intervenit în ultimele 24 de ore în 64 de zone în care se înregistrează blocaje rutiere.

O persoană a murit, din cauza viscolului, în orăşelul Bielefeld, situat în landul Renania de Nord-Westfalia.

Se solicita pe cât posibil evitarea circulației pe autostrazile A2 si A4 din Germania. În acest moment, foarte multe camioane sunt blocate pe aceste autostrazi, fără posibilitate de a putea ieși, din cauza cantităților mari de zăpadă căzute. De asemenea, camioane blocate au fost raportate și pe A5 și A7.