Compania germană de asigurări Allianz SE a achiziţionat în Frankfurt un zgârie nori cu înălţimea de 233 de metri, pentru care a plătit 1,4 miliarde de euro (1,65 miliarde de dolari), o sumă record pentru Germania, a anunţat miercuri publicaţia Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ), transmite DPA, citată de Agerpres.


Clădirea încă este în construcţie în centrul financiar al oraşului şi va fi a treia cea mai înaltă din Germania, după sediul central al Commerzbank (259 de metri) şi Messeturm (256,5 metri), ambele în Frankfurt. Achiziţia a fost realizată împreună cu un asigurător public important, Bavarian Versorgungskammer.


Deja două treimi din clădire a fost închiriată înainte de inaugurare, în special către firme din domeniul bancar şi de consultanţă, a anunţat dezvoltatorul proiectului, firma Gross and Partner.


Finalizarea construcţiei este prevăzută în 2024.


Tendinţa de a lucra de acasă în urma pandemiei pare să nu afecteze piaţa imobiliară comercială din Frankfurt, rata de neocupare în centrul de afaceri fiind de doar 2,8%, conform datelor furnizate de Nicole Poetsch, de la divizia imobiliară a Allianz.


Allianz SE, cea mai mare companie de asigurări din Europa, este prezentă şi pe piaţa din România, prin compania Allianz-Ţiriac Asigurări.