Acasă Externe Trei medici rusi s-au infectat cu noul coronavirus chiar dacă au fost vaccinaţi cu „Sputnik V”

Trei medici rusi s-au infectat cu noul coronavirus chiar dacă au fost vaccinaţi cu „Sputnik V”

0
Trei medici rusi s-au infectat cu noul coronavirus chiar dacă au fost vaccinaţi cu „Sputnik V”

Trei medici din regiunea Altai, Federaţia Rusă, s-au infectat cu coronavirus, chiar dată le-a fost administrat vaccinul rusesc anti-Covid-19 „Sputnik V”. Ministerului rus al Sănătăţii susţine că există cazuri când vaccinare persoanele nu au reuşit să-şi dezvolte imunitate, transmite agenţia TASS.

„Vaccinul Sputnik V este format din două componente: după 21 de zile după prima injectare, pacientului i se administrează a doua. Pacientul este considerat vaccinat şi protejat de infecţie la trei săptămâni de la a doua injecţie – în această perioadă are loc procesul de formare a imunităţii. Rezultatele pozitive la coronvirus în cazul persoanelor vaccinate sunt asociate, de regulă, cu faptul că nu s-a format imunitatea întrucât nu a trecut suficient timp de la momentul vaccinării”, a declarat asistentul ministrului rus al Sănătăţii, Alexei Kuzneţov.

El a îndemnat cetăţenii ruşi care au fost vaccinaţi împotriva coronavirusului să respecte în continuare toate măsurile de protecţie împotriva infecţiei.

Fondul Suveran Rus (RDF) şi Institutul Gamaleia, creatorii vaccinului anti-COVID-19 Sputnik-V, aflat în prezent în faza a treia a testelor clinice, au dat asigurări miercuri că acesta este eficient în proporţie de 92%, la o zi după ce laboratoarele american Pfizer şi german BioNTech au anunţat că vaccinul lor are o eficacitate de 90%, relatează AFP.

Omologat înainte de a fi trecut toate fazele de testare, vaccinul Sputnik V a stârnit reticenţă în lumea medicală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.