Fostul președinte Donald Trump a cerut anularea Constituției pentru a anula alegerile din 2020 și a-l repune la putere, într-o continuare a negării alegerilor și a promovării teoriilor conspiraționiste.

Donald Trump. FOTO EPA EFE Donald Trump. FOTO EPA EFE

Postarea lui Trump de pe rețelele de socializare a venit după publicarea unor e-mailuri interne de pe Twitter care arată deliberări în 2020 cu privire la un articol din New York Post despre materiale găsite în laptopul lui Hunter Biden.

„Aruncați REZULTATELE alegerilor prezidențiale din 2020 și declarați ÎNVINGĂTORUL ADEVĂRAT sau faceți o NOUĂ ALEGERE? O fraudă masivă de acest tip și amploare permite încetarea tuturor regulilor, reglementărilor și articolelor, chiar și a celor care se găsesc în Constituție”, a scris Trump într-o postare pe rețeaua de socializare Truth Social și a acuzat “Big Tech” că lucrează îndeaproape cu democrații.

Purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Andrew Bates, a declarat sâmbătă că remarcile lui Trump sunt „anatema pentru sufletul națiunii noastre și ar trebui să fie condamnate în mod universal”.

Trump și-a anunțat luna trecută cea de-a treia candidatură la prezidențiale și este considerat în continuare liderul Partidului Republican. Liderii partidului au sperat că fostul președinte va renunța la retorica negaționistă a alegerilor după rezultatele slabe din alegerile parțiale.

Trump și-a exprimat sprijinul pentru revoltele care au stat la baza atacului mortal din 6 ianuarie 2021 asupra Capitoliului SUA, spunând într-o înregistrare video difuzată în timpul unei strângeri de fonduri că oamenii au fost tratați neconstituțional.