Acasă Economie Trump şi-a dat acordul pentru că TikTok să continue să opereze în SUA dacă Oracle preia operaţiunile ei în SUA

Trump şi-a dat acordul pentru că TikTok să continue să opereze în SUA dacă Oracle preia operaţiunile ei în SUA

0
Trump şi-a dat acordul pentru că TikTok să continue să opereze în SUA dacă Oracle preia operaţiunile ei în SUA

Donald Trump le-a spus jurnaliştilor că sprijină acordul prin care compania chineză ByteDance (care deţine TikTok), grupul informatic american Oracle şi lanţul de magazine Walmart vor crea o nouă companie, TikTok Global, care va prelua operaţiunile TikTok din SUA.

„Le-am dat binecuvântarea mea, dacă reuşesc să facă acest lucru, e grozav, dar şi dacă nu le iese, este bine”, a declarat Trump.

Preşedintele american a mai spus că acordul va duce la crearea a 25.000 de locuri de muncă, în special în Texas, adăugând că noua companie va fi numită în continuare TikTok şi „nu va avea nimic de-a face cu China”.

Sâmbătă, Departamentul Comerţului a informat că va amâna cu o săptămână ordinul prin care va fi interzisă în Statele Unite descărcarea aplicaţiilor chineze TikTok şi WeChat.

În data de 14 august, Donald Trump a emis un decret conform căruia TikTok are la dispoziţie 90 de zile pentru a-şi vinde operaţiunile din SUA, în caz contrar nu va mai putea continua să funcţioneze în Statele Unite.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.