Bahrain a urmat exemplul Emiratelor Arabe Unite, semnând vineri acordul de normalizare a relațiilor cu Israelul – anunță aljazeera.com. În timp ce președintele SUA, Donald Trump, a comentat evenimentul ca pe „o zi istorică”, apreciind că are încredere că și alte state arabe se vor alătura acestui demers, Turcia a criticat acest acord, subliniind că acordul întărește poziția Israelului în demersul său privind ocuparea unor teritorii palestiniene.

„Este o nouă lovitură pentru eforturile depuse în apărarea cauzei palestiniene şi care va face Israelul mai puternic în practicile sale ilegale şi în tentativele de a ocupa permanent teritoriile palestiniene”, a transmis într-un comunicat oficial, vineri seara, ministrul turc al Afacerilor Externe, Mevlut Cavusoglu.

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a ieșit încă de luna trecută să condamne acordul de normalizare semnat de Israel şi Emiratele Arabe Unite. Erdogan a ameninţat că-și va suspenda relaţiile diplomatice cu Emiratele Arabe.

În ciuda protestelor Turciei, Iranului și Palestinei, Donald Trump continuă să medieze relațiile dintre Israel și statele arabe din Golf.