Acasă Featured A doua stire pagina principal UBS, cea mai mare bancă elvețiană, a preluat oficial Credit Suisse, cu sprijinul guvernului

UBS, cea mai mare bancă elvețiană, a preluat oficial Credit Suisse, cu sprijinul guvernului

0
UBS, cea mai mare bancă elvețiană, a preluat oficial Credit Suisse, cu sprijinul guvernului

Banca Naţională Elveţiană a anunţat că UBS va prelua oficial Credit Suisse, iar cele două bănci pot beneficia, astfel, de o asistenţă importantă de lichiditate şi pot primi şi împrumuturi substanţiale de la guvernul elveţian.

UBS a fost de acord să plătească 2 miliarde de dolari pentru preluarea Credit Suisse, potrivit FT.

Anterior UBS a cerut Băncii Naționale a Elveției garanții în valoare de până la 6 miliarde de dolari, pentru a prelua banca cu probleme, care valora totuși vineri, la închiderea burselor, peste 7 miliarde de dolari. Aceste sume reflectă valoarea de piață a băncii, iar nu cea a portofoliului de credite și depozite, care sunt de ordinul sutelor de miliarde de dolari.

Potrivit FT, Banca Națională a Elveției este cea care intermediază între cele două bănci concurente, cele mai mari din țară, dar Fed-ul american și Banca Centrală Europeană sunt la curent cu situația și cu evoluția negocierilor.

La finalul săptămânii trecute, clienții Credit Suisse au retras peste 10 miliarde de dolari pe zi, în ciuda unei injecții de lichiditate făcută joi de banca centrală.

Sâmbătă seara, cabinetul elvețian s-a întrunit la Berna pentru a discuta situația. Sunt discutate măsuri de urgență pentru accelerarea preluării, de teama unui cutremur în sistemul bancar ce ar putea afecta în lanț mai multe instituții bancare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.