Portul din Berdiansk este în flăcări, joi dimineaţă, dar deocamdată nu se ştie dacă a fost lovită o navă rusească sau dacă forţele ruseşti au aruncat în aer rezervoarele de combustibil, transmite News.ro, care citează Nexta.

UPDATE 1 Ministerul ucrainean al Apărării afirmă că a distrus nava de desant Orsk din Flota Mării Negre. „Vor fi mai multe”, a adăugat ministerul, care a publicat și două fotografii, cu nava rusească înainte de atac și după. O navă rusească de dimensiuni mari a fost distrusă în portul Berdiansk, afirmă marina ucraineană, citată de CNN. Televiziunea americană precizează că afirmația ucrainenilor nu poate fi verificată din surse independente dar înregistrări video prezintă un incendiu de proporții.

Jurnaliştii au precizat că, deocamdată, nu se ştie dacă a fost lovită o navă rusească sau dacă forţele armate ruse au aruncat în aer rezervoarele de combustibil în portul orașului situat la aproximativ 75 km nord-vest de Mariupol.

Jurnaliştii ucraineni de la Nexta transmit şi că, potrivit ministrului interimar al Protecţiei Mediului şi Resurselor Naturale din Ucraina, Ruslan Sileţ, majoritatea incendiilor din apropierea centralei nucleare de la Chernobîl au fost stinse.   Peste 30 de incendii au fost în zonă în ultima perioadă.

De asemenea, Nexta publică un video despre ”cum arată Mariupol după aproape o lună de război”.

Majoritatea clădirilor sunt distruse, după bombadramente, străzile fiind pline de moloz.