Vladimir Sofronie, un băiețel de 8 ani din Brașov, a câștigat detașat medalia de aur la Campionatul European de Șah Clasic U8, neînvins, cu 8,5 puncte din 9 posibile, anunță BizBrașov. Vladimir a fost la prima lui participare la un concurs în afara țării și este campion național la șah, ca categoria lui de vârstă. Românul a câștigat competiția desfășurată în Cehia la o distanță uriașă față de următorii clasați, la 2,5 puncte față de următorul clasat, Vladimir fiind deja campion detașat înainte de ultima rundă.

Părinții scampionului, care îi sunt și antrenori, au spus că „au fost 10 zile trăite la intensitate maximă, cu emoții și lacrimi de bucurie!” și au transmis mulțumiri comunității brașovene care l-a susținut pe Vladimir în ultimele luni. Deplasarea lor a fost susținută financiar de către Federația Română de Șah, iar Vladimir a fost recompensat de organizatori cu un laptop pe care acesta îl va folosi pentru pregătire.

Ediția a 19-a a Campionatului Uniunii Europene la șah pentru copii s-a desfășurat în perioada 13-22 august 2021, în localitatea Kouty nad Desnou din Cehia. Au fost desemnați cei 8 campioni ai Uniunii Europene pe anul 202: 4 băieți și 4 fete, la categoriile de vârstă: U8, U10, U12 și U14 ani.