Valoarea netă a lui Zhong Shanshan a ajuns, miercuri, la 58,7 miliarde de dolari, cu 2 miliarde de dolari mai mult decât deține Jack Ma, potrivit Indexului Miliardarilor făcut de Bloomberg.

Zhong conduce un clasament al averilor în China care este în mod tipic dominat de către oameni care și-au făcut averile din companiile de tehnologie. În vreme ce Zhong l-a surclasat pe Ma ca cel mai bogat om din China, magnatul din industria tehnologică ar putea în curând să-și recapete poziția de top pe care a deținut-o pentru majoritatea ultimilor șase ani, după ce Alibaba a devenit o companie listată public în SUA. Oferta Publică Inițială a grupului Ant, de săptămâna viitoare, este așteptată să mărească averea lui Ma, deținerea sa fiind estimată la 28 de miliarde de dolari dacă compania va ajunge la valoarea de 250 de miliarde de dolari pe care oamenii familiari cu situația au spus că o va atinge.

Oferta publică inițială a companiei de apă îmbuteliată Nongfu Spring – care s-a dovedit a fi cea mai populară printre investitorii de retail – l-a propulsat pe Zhong în topul celor trei mai bogați oameni la începutul acestei luni. Asta a venit după ce listarea din aprilie a producătorului de vaccinuri Beijing Wantai Biological Pharmacy Enterprise a ridicat valoarea lui netă la 20 de miliarde de dolari până la începutul lui august.

Miercuri a fost o zi nefastă pentru acțiunile companiilor tehnologice din SUA, care au căzut cel mai mult de la începutul acestei luni. Scăderea averii lui Musk a fost cea mai mare dintre oamenii listați în clasamentul Bloomberg, dintre cei 500 cei mai bogați, urmat de Bezos, a cărui valoare netă s-a diminuat cu 7,1 miliarde de dolari. Musk valorează acum 93,2 miliarde de dolari iar Bezos 178 de miliarde de dolari. Zhong a adăugat aproape 4 miliarde de dolari miercuri, mai mult decât oricine din index.

Zhong este acum a doua cea mai bogată persoană din Asia, în urma lui Mukesh Ambani din India.

Poreclit “Lupul singuratic” pentru evitarea politicului și grupurile sociabile de afaceri, averea lui Zhong a sărit de 51,9 miliarde în 2020, mai mult decât oricine din lume, cu excepția lui Jeff Bezos, care deține Amazon, și a lui Elon Musk, deținătorul Tesla. Ambii au suferit pierderi grele miercuri, acțiunile companiilor tehnologice poticnindu-se iar ale Tesla fiind în cădere, după ce evenimentul “Ziua bateriei” nu s-a ridicat la nivelul așteptărilor. Averea lui Musk a scăzut cu aproape 10 miliarde de dolari.