Un nou terminal de pasageri la Aeroportul din Maramureș, investiție de peste 138 milioane de lei

351

Aeroportul Internațional Maramureș va avea un nou terminal pentru pasageri, după ce Consiliul Județean a depus o cerere de finanțare pentru acest obiectiv, prin Programul Operațional Infrastructura Mare. Terminalul va avea o capacitate de 450 de pasageri pe oră și va costa peste 138 milioane de euro cu tot cu TVA. Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat că cererea de finanțare a fost depusă la începutul acestei luni, scrie News.ro.

”Exemplu de bune practici la Consiliul Județean Maramureș! Indiferent de culoarea politică, este important să susținem proiectele care dezvoltă comunitățile locale! Aeroportul Internațional Maramureș a depus, la începutul acestei luni, o cerere de finanțare (prin POIM) pentru construcția unui nou terminal de pasageri!”, a scris Sorin Grindeanu pe Facebook. Potrivit acestuia, noul terminal va avea o capacitate de 450 pasageri pe oră. De asemenea, vor fi construite și o serie de alte facilități: parcare pentru autoturisme (450 locuri); parcare pentru microbuze (10 locuri); parcare pentru autocare (8 locuri); parcare VIP și business; zonă pentru staționarea taxiurilor; zonă pentru pentru stația de autobuz (2 locuri); zonă cargo; un hotel.

Noul terminal va avea o suprafață totală desfășurată de 12.209 metri pătrați. Termenul de finalizare este de 2 ani. Valoarea estimată este de 138,12 milioane de lei (inclusiv TVA). ”Aeroportul Internațional Maramureș beneficiază deja de o pistă modernizată, în lungime de 2.150 metri, deschisă în anul 2019. Suma de 20 milioane de euro destinată acestui proiect a fost alocată de Guvern în 2017 și 2018. Pista este cu 100 de metri mai lungă decât cea a Aeroportului din Cluj. După redeschiderea ei în anul 2019 au fost eliminate restricțiile de aterizare sau de decolare. Pe vechea pistă, construită în urmă cu 50 de ani, puteau ateriza doar aeronave de mici dimensiuni”, a mai scris Grindeanu.

SURSĂprofit.ro