Un român a rămas fără elicopterul pe care-l transporta prin Germania, pe o platformă auto

421

Un Sprinter cu remorcă atașată a atras atenția polițiștilor germani pe o șosea din nordul țării, agenții fiind uimiți să vadă un elicopter de mici dimensiuni transportat pe platforma care de obicei e folosită la transferul autoturismelor, scrie portalul de știri al poliției germane.

Joi, 11 noiembrie 2021, la ora 2.20, o patrulă de poliție care supraveghea autostrada B83 între Hessisch Oldendorf și Fischbeck a descoperit un ansamblu format dintr-un Sprinter și o remorcă încărcată cu un elicopter. Ansamblul de vehicule era parcat pe banda dreaptă a drumului principal cu două benzi, cu luminile de avarie aprinse. Din cauza unei defecțiuni tehnice, șoferul a fost nevoit să își întrerupă călătoria pe autostrada federală. Pe lângă starea tehnică proastă a ansamblului de vehicule, polițiștii au mai constatat că nu a fost eliberată plăcuța de înmatriculare românească pentru remorca atașată microbuzului înmatriculat la noi în țară. Acest lucru a dat naștere la suspiciunea că remorca nu avea nici asigurare, nici aprobare oficială de circulație. Deoarece vehiculul era condus alternativ de doi șoferi, 29 și 38 de ani, împotriva celor doi a fost deschisă urmărirea penală. Din cauza lipsei documentelor vehiculului pentru remorcă, nu a fost posibil să se clarifice dacă remorca a fost supraîncărcată.

Au trebuit chemate două companii de remorcare pentru a ridica de pe șosea remorca și elicopterul, care au fost confiscate și Sprinterul și-a continuat călătoria fără ele.

SURSĂlibertatea