Companiile aeriene care zboară în Ungaria vor plăti de la începutul lunii iulie 2022 o taxă suplimentară care poate ajunge până la 25 de euro/pasager. Din 1 iulie 2022, toate companiile aeriene care operează zboruri în Ungaria vor fi obligate să achite o taxă suplimentară care ajunge până la 25 de euro/pasager, arată Boarding Pass.

Companiile aeriene care zboară în Ungaria vor plăti de la începutul lunii iulie 2022 o taxă suplimentară care poate ajunge până la 25 de euro/pasager. Din 1 iulie 2022 toate companiile aeriene care operează zboruri în Ungaria vor fi obligate să achite o taxă suplimentară care ajunge până la 25 de euro/pasager. Legea care reglementează noua taxă a fost adoptată sâmbătă, 4 iunie, de Guvernul de la Budapesta, conform presei din Ungaria. Potrivit publicației Bank360, pentru pasagerii care zboară din Ungaria în Uniunea Europeană taxa va fi de 3.900 de forinți/pasager (aproximativ 9,95 euro).

Aceeași taxa va avea aceeași valoare și pentru pasagerii care zboară din Ungaria către destinații din Marea Britanie, Irlanda de Nord, precum și Albania, Andorra, Bosnia și Herțegovina, Macedonia de Nord, Islanda, Kosovo, Liechtenstein, Moldova, Monaco, Muntenegru, Norvegia, San Marino, Elveția, Serbia și Ucraina.

Însă, pentru pasagerii care zboară din Ungaria în afara Uniunii Europene și a țărilor și teritoriilor enumerate anterior această taxă va fi de 9.750 de forinți/pasager (aproximativ 25 de euro). Noua taxă va fi inclusă în biletele de avion și ulterior va fi colectată de la companiile aeriene de către companiile care asigură serviciile de manipulare la sol a zborurilor pe aeroporturile din Ungaria. Pe lângă sectorul aviatic, Guvernul de la Budapesta a adoptat noi taxe și pentru companiile cu activități în sectoarele energetice, farmaceutice, bancare, de asigurări, de telecomunicații și de comerț.