Uniunea Europeană își dublează stocul de vaccinuri Pfizer/BioNTech după ce luni a încheiat un nou acord cu compania germano-americană pentru furnizarea a 300 de milioane de doze suplimentare din vaccinul anti-COVID-19, a declarat luni un purtător de cuvânt al Comisiei Europene, relatează Digi24, conform Reuters.

UE și-a asigurat 300 de milioane de doze Pfizer în noiembrie anul trecut și a anunțat un acord preliminar pentru alte 300 de milioane de doze pe 8 ianuarie, sub rezerva discuțiilor despre condițiile noului contract.

„Comisia a aprobat astăzi noul contract”, a spus purtătorul de cuvânt.

Un oficial implicat în discuții cu compania Pfizer a spus că, în cadrul noului acord, statele UE au plasat deja comenzi pentru 200 de milioane de doze care urmează să fie livrate anul acesta, în timp ce discuțiile despre calendarul celorlalte 100 de milioane de doze sunt încă în curs de desfășurare.

În urmă cu o lună, Comisia Europeană a propus statelor-membre ale UE „să cumpere o cantitate suplimentară de 200 de milioane de doze de vaccin anti-COVID-19 produs de BioNTech-Pfizer, cu opţiunea de a achiziţiona alte încă 100 de milioane de doze”, potrivit unui comunicat al CE.

„Acest lucru îi va permite UE să cumpere în total 600 de milioane de doze din acest vaccin, care este deja folosit pe teritoriul UE”, subliniază comunicatul, potrivit Digi24.