Acasă Economie Universitatea Transilvania din Brașov renunță la conturile băncilor cu capital austriac în favoarea băncilor românești

Universitatea Transilvania din Brașov renunță la conturile băncilor cu capital austriac în favoarea băncilor românești

0
Universitatea Transilvania din Brașov renunță la conturile băncilor cu capital austriac în favoarea băncilor românești

Universitatea Transilvania din Brașov renunță la conturile băncilor cu capital austriac în favoarea băncilor românești / Mașinile universității nu vor mai alimenta la OMV și nu vor mai fi folosite serviciile Austrian Airlines / Se suspendă toate întâlnirile cu ”reprezentanți ai autorităților și firmelor din Austria”

Universitatea Transilvania din Brașov a anunțat printr-un comunicat de presă că va renunța la a mai folosi serviciile băncilor austriece, iar mașinile instituției nu vor mai alimenta la stații cu acționari din Austria.

Universitatea spune că a luat decizia în baza articolului 123 alin.1 și alin.2 privind autonomia universitară şi în virtutea atributelor conferite rectorului universității.

Se precizează că se închid conturile în lei și în valută ”pe care Universitatea Transilvania din Brașov le deține la băncile cu capital austriac. Sumele respective vor fi transferate în alte bănci comerciale, cu capital majoritar românesc, în condiții contractuale cel puțin la fel de avantajoase pentru universitate”.

De asemenea, ”alimentarea cu carburanți a autovehiculelor aflate în proprietatea Universității Transilvania din Brașov de la stațiile de alimentare aparținând societăților care au cel mai redus procent al capitalului austriac, semnatare ale acordului cadru privind furnizarea de carburanți”.

S-a decis și că Universitatea va contacta servicii de transport aerian pentru angajații şi studenții universității de la alte companii aeriene decât cele austriece, ”în condițiile în care există alte opțiuni conforme cu legislația în vigoare”.

S-au suspendat și întâlnirile conducerii Universității Transilvania din Brașov cu reprezentanți ai autorităților și firmelor din Austria, ”până în momentul în care autoritățile acestui stat vor adopta o decizie corectă, obiectivă și în conformitate cu valorile democratice europene în privința intrării României în spațiul Schengen”, după cum se precizează în document.

Universitatea Transilvania din Brașov este cea mai mare și mai performantă universitate din Regiunea Centru, la care studiază peste 20.000 de studenți din toate județele României și din alte 84 de țări ale lumii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.