Universitatea Harvard intenționează să permită accesul numai la 40% dintre studenți în campus pentru semestrul de toamnă, incluzând toți studenții din anul I, potrivit unui anunț făcut luni. Pe lângă studenții din anul I, Harvard-ul le va permite accesul în campus și studenților care trebuie „să progreseze academic”.

În aceeași notă, din toamnă, și Universitatea Princeton îi va primi pe studenți în campusul universitar, dar capacitatea campusului va fi redusă, au anunțat luni reprezentanții insituției.

Ambele universități vor pune accent pe cursurile online. La Harvard, toate cursurile vor fi online, inclusiv pentru studenții care locuiesc în campus. De asemenea, cele mai multe cursuri de la Princeton vor rămâne online.

Multe dintre universitățile americane au anunțat planurile pentru începerea anului universitar următor, în condițiile creșterii numărului de cazuri de coronavirus. Săptămâna trecută, Universitatea Yale a anunțat un plan similar precum cel de la Harvard și Princeton pentru a limita numărul de persoane din campus.

Totodată, Agenția pentru Imigrație a SUA a anunțat retragerea vizelor pentru studenții ale căror cursuri sunt mutate complet în mediul online.