Acasă Externe Urmărește LIVE decolarea navei spațiale Virgin Galactic a miliardarului Richard Branson

Urmărește LIVE decolarea navei spațiale Virgin Galactic a miliardarului Richard Branson

0
Urmărește LIVE decolarea navei spațiale Virgin Galactic a miliardarului Richard Branson

Duminică, 11 iulie, miliardarul Richard Branson se va afla la bordul navetei SpaceshipTwo Unity a companiei Virgin Galactic, deținută de miliardar și care va decola în spațiu. Lansarea este una istorică pentru că se dă startul turismului spațial.

De 17 ani, miliardarul Richard Branson a investit peste 1 miliard de dolari în această idee, ca oameni obișnuiți să ajungă în spațiu. Este visul său din copilărie să ajungă în spațiu.

Ziua de azi, 11 iulie va fi una istorică, fiind primul astfel de zbor în spațiu cu un echipaj la bordul căruia se afla și o persoană care nu e astronaut. Zborul va dura 90 de minute, potrivit Virgin Galactic.

La bordul avionului spațial suborbital se va afla pentru prima dată un efectiv complet: doi piloți, trei angajați ai Virgin Galactic și Richard Branson.

Naveta va ajunge puțin sub linia Kármán, marca de altitudine de 100 de kilometri pe care mulți cercetători o consideră limita de la care începe spațiul.

În vârstă de 70 de ani, cel care deține Virgin Galactic, și care a investit Richard Branson va fi astronautului 001.

Naveta SpaceshipTwo Unity a companiei Virgin Galactic și avionul purtător VMS Eve vor decola de pe o pistă construită într-una dintre cele mai pustii zone de deșert din America de Nord, în New Mexico.

Inițial lansarea era programată pentru ora 16, ora României, dar a fost amânată cu o oră și jumătate din cauza condițiilor atmosferice de la locul de lansare.

Lupta pentru turismul spațial este una strânsă.

Un alt miliardar, Jeff Bezos, fostul CEO al Amazon, si-a propgramat lansarea rachetei sale Blue Origin in data de 20 iulie, când se împlinesc 52 de ani de când omul a pășit pe Lună.

Urmăreste aici lansarea LIVE, la ora 17.30, ora României:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.