Nu se mai stă la negocieri în privința campaniei de vaccinare, în Arabia Saudită. Autoritățile au decis că administrarea serului este o condiție obligatorie pentru populație. Obligativitatea se impune pentru a putea intra în orice spațiu public sau privat, respectiv pentru a putea utiliza transportul public, a informat marți guvernul saudit.

Vaccinarea va fi necesară pentru „a intra în orice spațiu privat sau guvernamental”, a anunțat executivul din Arabia Saudită. Astfel, cei nevaccinați nu vor mai avea acces în autobuz, metrou, săli de spectacole, săli de fitness, instituții publice, locul de muncă și magazine, a precizat Ministerul de Interne, prin intermediul unui comunicat de agenția de presă oficială saudită.

Autoritățile din Arabia Saudită au administrat aproximativ 12 milioane de doze de ser anti-COVID-19, la o populație de 34 de milioane de locuitori. Cele mai dificilă perioadă a fost vara lui 2020, când se raportau aproximativ 4.000 de infectări pe zi. În prezent, în Arabia Saudită se înregistrează în medie 1000 de infectări zilnice.