Pakistanul a luat decizia ca vaccinarea împotriva noului coronavirus să devină obligatorie pentru toți angajații din sectorul public și din cel privat, făcând astfel un pas înainte către inocularea a 70 de milioane de rezidenți până la sfârșitul acestui an, informează DPA. Decizia a fost luată de Centrul Național de Comandă și Operațiuni (NCOC), care coordonează activitățile de combatere a pandemiei de COVID-19 în Pakistan, scrie Agerpres.

“Toți angajații din sectorul public vor trebui să fie vaccinați până pe 30 iunie”, a anunțat NCOC, fără să precizeze însă termenul limită impus angajaților din sectorul privat. Miercuri, Pakistanul a depășit pragul de 10 milioane de doze de vaccinuri anti-COVID-19 administrate pe teritoriul său, a anunțat Asad Umar, ministru în guvernul pakistanez și director al NCOC. “Cu cât ne vaccinăm mai mulți, cu atât vom fi mai protejați”, a declarat oficialul pakistanez în timpul unei ceremonii organizate la Islamabad. Pakistanul, o țară cu o populație de 220 de milioane de locuitori, și-a lansat campania națională de vaccinare împotriva maladiei COVID-19 în luna februarie și s-a confruntat inițial cu anumite probleme cauzate de ezitarea populației și de întreruperi ale aprovizionării cu vaccinuri, însă a depășit acele obstacole și a demarat luna trecută campania de vaccinare în masă.

Aproximativ 300.000 de persoane din Pakistan se programează în fiecare zi la vaccinare, a precizat Asad Umar. Tendința recentă de scădere a numărului de cazuri noi le-a încurajat pe autoritățile centrale să anuleze anumite restricții antiepidemice, permițând revenirea tuturor angajaților în birouri și ridicând o interdicție impusă timp de două zile pe săptămână în ceea ce privește transportul public între provinciile țării.