Acasă Externe Vaccinul Pfizer, falsificat pe piața neagră. 1000 de euro fiola cu tratament anti-rid etichetată ca fiind vaccin

Vaccinul Pfizer, falsificat pe piața neagră. 1000 de euro fiola cu tratament anti-rid etichetată ca fiind vaccin

0
Vaccinul Pfizer, falsificat pe piața neagră. 1000 de euro fiola cu tratament anti-rid etichetată ca fiind vaccin

În Mexic, cel puţin 80 de persoane au fost imunizate cu ser anti-Covid contrafăcut, în timp ce, în Polonia, autorităţile au confiscate flacoane cu tratament anti-rid, reetichetate ca vaccin Pfizer.

Pfizer Inc. a anunţat că în Mexic şi Polonia au fost descoperite versiuni false ale vaccinului anti-Covid pe care l-a dezvoltat cu BioNTech, transmite publicaţia The Wall Street Journal.

Flacoanele confiscate de autorități au fost testate de companie, care a confirmat vaccinul fals. Cel puţin 80 persoane au primit la o clinică din Mexic astfel de doze false, vândute cu 1.000 de dolari fiecare. Aparent, ei nu au fost afectaţi fizic. Flacoanele, găsite în lăzi frigorifice portabile, aveau înscrise numere de lot diferite de cele trimise în ţară şi o dată de expirare greşită, a spus Dr. Manuel de la O Cavazos, ministru al Sănătăţii din statul Nuevo León.

Flacoane cu tratament anti-rid, reetichetate ca vaccin Pfizer

În Polonia, autorităţile au descoperit în apartamentul unui bărbat flacoane cu tratament anti-rid reetichetate ca vaccin Pfizer. Din fericire, nicio persoană nu a fost vaccinată cu un astfel de ser contrafăcut, în această ţară.

Compania a avertizat că anonimatul oferit de comerţul electronic va face să crească răspândirea acestui tip de fraudă. Pfizer a declarat pentru CNN că lucrează îndeaproape cu autorităţile, pentru a depista ameninţări aduse lanţului său de distribuţie. De mai multe luni a fost spus că cererea mare de vaccinuri anti-Covid ar putea duce la apariţia de seruri ilegale.Până în prezent, în SUA nu au fost descoperite vaccinuri contrafăcute, potrivit DHS. Dar oferta limitată de doze și cererea ridicată pot determina oamenii să caute vaccinul în afara canalelor oficiale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.