Pilotul italian Valentino Rossi, de nouă ori campion mondial la motociclism viteză, a fost testat pozitiv la COVID-19 şi va rata Marele Premiu al Aragonului la MotoGP, transmite Reuters, citată de Agerpres.

Rossi, care s-a întors acasă, la Tavullia, în Italia, după Marele Premiu al Franţei, din weekend-ul trecut, a confirmat joi că s-a trezit cu uşoară febră şi a efectuat două teste pentru COVID-19.

”Testul rapid PCR a fost negativ, ca şi testul la care fusesem supus marţi. Dar al doilea, al cărui rezultat mi-a fost trimis în cursul după-amiezii, a fost din nefericire pozitiv”, a declarat Rossi, 41 de ani, pe Twitter.

”Sunt dezamăgit că voi rata cursa din Aragon”, a adăugat ”Il Dottore”.

Rossi devine primul pilot MotoGP care este testat pozitiv la coronavirus, deşi membri ai paddock-ului au fost testaţi pozitiv anterior.

Jorge Martin, pilot la moto2, a fost forţat să rateze cele două curse de la Misano, de luna trecută, după ce a fost testat pozitiv la COVID-19.

Yamaha a confirmat că Rossi a urmat toate protocoalele sanitare şi de siguranţă pe parcursul săptămânii şi acum este auto-izolat, iar condiţia sa medicală este monitorizată îndeaproape de staff-ul medical al echipei.

Rossi, aflat pe locul 13 în clasamentul Campionatului Mondial, cu 58 de puncte, a afirmat că este puţin probabil să revină pentru a doua cursă din Aragon, din 25 octombrie.

”Mi-ar plăcea să fiu optimist şi încrezător, dar mă aştept să nu particip nici la a doua cursă din Aragon. Voi urma sfaturile medicale şi sper că în curând mă voi simţi bine”, a mai spus Rossi.

Valentino Rossi nu a reuşit să termine ultimele sale trei curse, având un accident în primul tur al Marelui Premiu al Franţei, în weekend-ul trecut.

Yamaha nu a făcut niciun anunţ în privinţa înlocuirii lui Rossi pentru cursele următoare, dar absenţa italianului i-ar putea deschide uşa spaniolului Jorge Lorenzo, triplul campion mondial, care este acum pilot de teste.