Acasă Featured A doua stire pagina principal Valoarea Apple a depășit 2.000 de miliarde de dolari

Valoarea Apple a depășit 2.000 de miliarde de dolari

0
Valoarea Apple a depășit 2.000 de miliarde de dolari

Capitalizarea bursieră a Apple a depășit 2.000 de miliarde de dolari, după ce prețul acțiunilor a crescut la începutul ședinței de joi cu 1,3%, scrie Yahoo Finance. Creșterea sa masivă vine după ce gigantul american abia atinsese 1.500 de miliarde de dolari în luna iunie și la numai doi ani după ce a atins pragul de 1.000 de miliarde.

Este surprinzător, mai ales că Apple nu a lansat vreun produs revoluționar în acest timp.  Chiar dacă Tim Cook nu are carisma lui Steve Jobs, el s-a dovedit un excelent organizator al lanțurilor de producție, a extins prezența companiei în China și a adăugat mai multe domenii din care compania să facă bani, astfel că atunci când vânzările de iPhone-uri au început să scadă, vânzările totale ale Apple au continuat să crească.

Acțiunile Apple au tot crescut, ca și cele ale altor giganți din domeniul IT, după ce pandemia a cauzat o trecere bruscă a activităților către tehnologie. Amazon are, la rândul său, o capitalizare de 1.626 miliarde de dolari, Microsoft stă la 1.600 de miliarde, iar Alphabet – holdingul care deține Google – are o valoare bursieră de 1.064 miliarde. Alte companii masive din punctul de vedere al capitalizării sunt Facebook (761 miliarde) și grupurile chineze Alibaba (704 miliarde) și Tencent (624 miliarde). Producătorul de mașini electrice Tesla a consemnat, la rândul său, o creștere fulminantă în acest an, iar capitalizarea sa a ajuns la 353 de miliarde de dolari în acest an, o triplare față de începutul anului.

Apple a deveni miercuri prima companie americană care atinge pe bursă 2.000 de miliarde de dolari capitalizare de piață. O singură companie a mai reușit asta în lume, gigantul Saudi Aramco care a atins acest prag în decembrie anul trecut, dar a fost depășită ca valoare de Apple, în iulie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.