Acasă Economie Vânzările de smartphone-uri OnePlus și Oppo au fost interzise în Germania

Vânzările de smartphone-uri OnePlus și Oppo au fost interzise în Germania

0
Vânzările de smartphone-uri OnePlus și Oppo au fost interzise în Germania

Companiilor OnePlus și Oppo le este acum interzis să mai vândă telefoane pe teritoriul Germaniei, ca urmare a unui proces demarat de Nokia.

Cei de la Nokia spun că smartphone-urile OnePlus și Oppo se folosesc de tehnologia 5G patentată de compania finlandeză, fără ca aceste două companii să plătească patentul pentru folosirea tehnologiei. Conform publicației WinFuture, în urma unui proces pe care Nokia l-a demarat împotriva acestor companii, începând de acum două zile, OnePlus și Oppo nu mai au voie să își vândă smartphone-urile în Germania. Cât despre utilizatorii din acea zonă care folosesc în prezent un telefon al uneia dintre cele două companii, aceștia nu sunt afectați deloc de interdicție. Problema este că cei care vor vrea să își achiziționeze un smartphone OnePlus sau Oppo, vor trebui să-și ia gândul de la asta, cel puțin deocamdată.

Acum, cele două companii au două variante: prima ar fi renunțarea la tehnologia 5G patentată de Nokia, care ar înlătura orice legătură cu acest brand, sau cumpărarea patentului de către OnePlus și Oppo, doar că aici depinde de Nokia dacă vor sau nu să îl acorde. Având în vedere că interesele celor două părți nu sunt deloc aliniate, șansele ca Nokia să fie de acord cu acordarea brevetului sunt destul de mici în lipsa unui aranjament financiar substanțial.

Interzicerea vânzărilor în Germania reprezintă o amenințare imensă pentru OnePlus și Oppo. Dacă Nokia au reușit prin acest proces să interzică vânzarea dispozitivelor celor două companii în Germania, înseamnă că la fel de ușor se pot interzice vânzările și în alte țări din Europa, poate chiar în toate. Până la urmă, procesul este împotriva faptului că smartphone-urile în cauză folosesc tehnologia 5G patentată de Nokia, lucru care nu are legătură în mod exclusiv cu Germania, chiar dacă acolo s-au interzis vânzările pentru prima dată. Am spus „prima dată„, dar sper să fie și ultima, pentru că dacă telefoanele de la cei doi producători vor fi interzise și în restul Europei, asta va restrânge concurența și va priva utilizatorii de smartphone-uri de niște dispozitive competitive ca preț și performanțe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.