Acasă Economie Vladimir Putin a anunțat creșterea livrărilor de gaze spre Europa și a blamat UE pentru criza energetică

Vladimir Putin a anunțat creșterea livrărilor de gaze spre Europa și a blamat UE pentru criza energetică

0
Vladimir Putin a anunțat creșterea livrărilor de gaze spre Europa și a blamat UE pentru criza energetică

Președintele Rusiei a anunțat creșterea livrărilor de gaze spre Europa și a blamat UE pentru criza energetică. Creșterea prețurilor la gaze a stimulat acuzațiile că Moscova face presiuni asupra Occidentului.

Au făcut greșeli„, a spus Putin într-o întâlnire televizată cu oficialitățile rusești din sectorul energetic. El a spus că unul dintre factorii care influențează prețurile a fost rezilierea contractelor pe termen lung în favoarea pieței spot, pe termen scurt.

S-a dovedit, iar astăzi acest lucru este absolut evident, că această politică este greșită„, a spus Putin.

Prețurile gazelor europene și britanice au crescut miercuri cu peste 25%, stimulate de creșterea cererii înainte de iarna în emisfera nordică, depășind 1.600 de dolari americani pentru 1000 de metri cubi. Ulterior prețurile au scăzut după ce Putin a promis să majoreze livrările de gaz către europeni.

Criticii au acuzat Moscova că a limitat în mod intenționat aprovizionarea cu gaze către Europa, în efortul de a grăbi lansarea Nord Stream 2, o conductă controversată care leagă Rusia de Germania. Dar purtătorul de cuvânt al lui Putin, Dmitrii Peskov, a respins aceste afirmații.

În primul rând – nu ne gândim doar – insistăm că Rusia nu are și nu poate avea niciun rol în ceea ce se întâmplă pe piața europeană a gazului„, a declarat Peskov miercuri reporterilor.

Rusia și-a îndeplinit, îndeplinește și va continua să își îndeplinească în mod responsabil toate obligațiile care îi revin în temeiul contractelor existente„, a spus Peskov.

Gigantul energetic rus Gazprom a anunțat luna trecută că conducta de 10 miliarde de euro a fost finalizată și Kremlinul a declarat că lansarea sa va contribui la combaterea crizei energetice din Europa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.