Vladimir Putin a felicitat echipa rusă Team Spirit pentru câștigarea campionatului mondial de Dota 2 organizat la București

403

Team Spirit, care a învins echipa chineză PSG.LGD în acest weekend, este prima echipă est-europeană care a câștigat campionatul Dota 2 în ultimul deceniu.

Team Spirit, cu sediul la Moscova, a cucerit titlul la The International 2021 în acest weekend, câștigând un premiu de peste 18 milioane de dolari în acest proces – cel mai mare din istoria sporturilor electronice. Echipa a primit, de asemenea, o scrisoare oficială de felicitare din partea președintelui rus Vladimir Putin.

„Felicitări pentru victoria binemeritată la The International-2021-campionatul mondial Dota-2”, a scris Putin într-un mesaj postat pe Kremlin.ru (via Google Translate). „Pentru prima dată în istorie, echipa rusă a clubului Team Spirit a câștigat aceste prestigioase competiții. Bravo!

„În drumul spre finală, ați demonstrat calități remarcabile de conducere și solidaritate, iar în duelul decisiv, care a devenit un adevărat test de îndemânare și caracter, ați reușit să vă concentrați și să preluați inițiativa de la adversarii puternici în cel mai crucial moment. Ați demonstrat în practică că esportivii noștri sunt întotdeauna orientați spre obiective și capabili să cucerească orice vârfuri.”

Team Spirit este prima echipă din Europa de Est care câștigă The International într-un deceniu – de fapt, de când echipa ucraineană Natus Vincere (Na’Vi) a câștigat primul International din istorie, în 2011. Acest lucru face ca victoria să fie una destul de importantă în sine, dar a fost, de asemenea, o bătălie foarte dură: Team Spirit a pierdut un avantaj de 2-0 în fața echipei chineze PSG.LGD, dar a reușit să câștige în cel de-al cincilea și ultimul meci pentru a sigila victoria.

Felicitările publice ale lui Putin adaugă un exemplu la cazul în care recunoașterea esports mainstream este în creștere și face parte, de asemenea, dintr-o lungă istorie a marilor puteri care folosesc evenimentele sportive pentru a reflecta gloria națională. SUA și URSS au fost cei mai mari jucători ai secolului XX – finala olimpică de baschet din 1972 dintre ele rămâne unul dintre cele mai faimoase evenimente din istoria sportului internațional. The International, evenimentul de Dota 2, nu este la fel de sus în conștiința publică precum au fost acele evenimente, dar o victorie este o victorie – iar în rândul rușilor mai tineri, cunoscători de sporturi electronice, în special, victoria echipei Team Spirit a fost una foarte importantă, si un prilej de neratat pentru Putin.

SURSĂpcgamer