Volkswagen anunță schimbarea din funcție a directorului executiv Herbert Diess, fără a da un motiv

248
Dr. Herbert Diess, Chairman of the Board of Management of the Volkswagen Passenger Cars brand, presents the new Volkswagen Showcar ID. CROZZ.

Volkswagen anunță schimbarea din funcție a directorului executiv Herbert Diess, fără a da un motiv. Diess și-a asumat detronarea Tesla din poziția de cel mai mare constructor de mașini electrice, dar a intrat în mai multe conflicte cu Consiliul de Supraveghere.

Herbert Diess a anunțat că renunță la funcția de conducere din cadrul Volkswagen, al doilea cel mai mare constructor auto din lume (după Toyota). Decizia intră în vigoare la 1 septembrie, moment de la care el va fi înlocuit de Oliver Blume, care în prezent este șeful Porsche.

Pe durata mandatului de patru ani, Diess a intrat de mai multe ori în conflicte, ultima dată toamna trecută cu Consiliul de Supraveghere din cadrul companiei. Consiliul i-a contestat strategia de electrificare a modelelor, în contextul în care Volkswagen și-a asumat să detroneze Tesla și să devină cel mai mare producător de autovehicule electrice din lume.

În luna mai a acestui an, VW a anunțat că toate mașinile electrice pe care le poate fabrica în acest an, pentru SUA și Europa, au fost deja comandate. Clienții care au plasat comenzile începând din mai își vor primi mașina în 2023. Situația a fost generată de lipsa semiconductorilor și de blocajele pe lanțurile de aprovizionare cu celelalte componente.

SURSĂbiziday