Acasă Economie VW oprește din nou producția din cauza crizei semiconductorilor

VW oprește din nou producția din cauza crizei semiconductorilor

0
VW oprește din nou producția din cauza crizei semiconductorilor

Constructorul auto Volkswagen a fost nevoit să programeze o nouă oprire a producției de automobile la cea mai mare uzină a sa din Germania, Wolfsburg.

Oprirea este parțială, cu reducerea orelor de producție.

Volkswagen este unul dintre cei mai afectați constructori de automobile în criza prelungită de semiconductori, dat fiind volumul mare de automobile produse și numărul la fel de mare de uzine afectate. În perioada următoare, principala uzină a companiei, cea din Wolfsburg, va fi nevoită să-și reducă programul de lucru, pentru a face față ritmului redus de aprovizionare cu semiconductori, potrivit presei din Germania, care citează un purtător de cuvânt.

Opririle de producție parțiale vor avea loc până la mijlocul lunii octombrie. Reprezentantul VW a mai explicat că „Situația dificilă în derulare a aprovizionării cu semiconductori continuă să afecteze producția de automobile globală pentru toți constructorii de automobile”.

Începând de vineri, în uzină va lucra un singur schimb, pe o singură linie de producție, a modelului Golf. De luni, 4 octombrie, toate schimburile vor lucra cu program redus, până pe 15 octombrie. În uzina din Wolfsburg se produce cel mai vândut model din Europa, al mărcii, Golf, dar și alte modele asamblate pe aceeași platformă: SUV-urile Tiguan și Seat Tarraco, precum și MPV-ul Touran.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.