Acasă Economie Wizz Air a pierdut contestaţia în justiţia UE împotriva ajutorului de stat acordat companiei TAROM în timpul pandemiei de Covid-19

Wizz Air a pierdut contestaţia în justiţia UE împotriva ajutorului de stat acordat companiei TAROM în timpul pandemiei de Covid-19

0
Wizz Air a pierdut contestaţia în justiţia UE împotriva ajutorului de stat acordat companiei TAROM în timpul pandemiei de Covid-19

Compania aeriană ungară low-cost Wizz Air a pierdut miercuri o contestaţie în justiţia Uniunii Europene împotriva ajutorului de stat de 36,66 milioane de euro primit de TAROM în timpul pandemiei de Covid-19, care a fost aprobat de autorităţile de reglementare a concurenţei din UE, relatează news.ro, conform Reuters.

Tribunalul General al Uniunii Europene, a doua cea mai înaltă curte a UE, a menţinut aprobarea de către Comisia Europeană a ajutorului de stat din 2020.

Ajutorul a fost compatibil cu regulile pieţei interne ale UE, a spus tribunalul, deoarece a urmărit să prevină dificultăţile sociale pe care o întrerupere a serviciilor TAROM le-ar fi cauzat pentru conectivitatea regiunilor din România.

Ajutorul, pe care România l-a dezvăluit comisiei în februarie 2020, a constat într-un împrumut pentru finanţarea nevoilor de lichiditate ale TAROM, rambursabil după şase luni. Comisia a aprobat ajutorul în aceeaşi lună.

Wizz Air a încercat să anuleze decizia comisiei, susţinând că ajutorul nu a îndeplinit două condiţii, că a contribuit la un obiectiv de interes comun şi că TAROM nu ar fi trebuit să primească ajutor de salvare înainte.

Instanţa UE a spus că un obiectiv de interes comun include prevenirea dificultăţilor sociale sau a eşecului pieţei, iar comisia a avut dreptate să considere acest lucru ca fiind un risc, având în vedere starea proastă a infrastructurii rutiere şi feroviare a României.

Aceasta a spus că poate fi acordat un ajutor suplimentar dacă au trecut cel puţin 10 ani de la restructurarea anterioară şi că acesta a fost cazul TAROM, relatează news.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.