Acasă Local Zelenski a ajuns la București. Conform programului oficial, în următoarele ore se va întâlni cu Klaus Iohannis și Marcel Ciolacu.

Zelenski a ajuns la București. Conform programului oficial, în următoarele ore se va întâlni cu Klaus Iohannis și Marcel Ciolacu.

0
Zelenski a ajuns la București. Conform programului oficial, în următoarele ore se va întâlni cu Klaus Iohannis și Marcel Ciolacu.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a anunțat pe contul său de Twitter că a ajuns la București și că urmează să discute cu Klaus Iohannis. Pe lista subiectelor pe care le vor avea în vedere se află “continuarea cooperării în materie de securitate, dezvoltarea aviației și a altor coaliții, consolidarea apărării aeriene a Ucrainei, arhitectura de securitate a Mării Negre și relațiile noastre cu partenerii”. Nu este clar dacă Zelenski va mai susține discursul în Parlamentul României.

Președintele ucrainean și-a exprimat aprecierea pentru ajutorul și susținerea pe care România a acordat-o Ucrainei încă de la debutul războiului, afirmând că “România este un prieten care ne-a venit în ajutor în cea mai neagră zi a noastră”. În acest context a subliniat că România, prin sprijinul său, permite Ucrainei să “fie donator de securitate pentru lume, în special în domeniul securității alimentare”.

Știrea se actualizează pe parcursul zilei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.