Grupul elvețian Zurich Insurance Group AG a decis să nu mai ofere servicii de asigurări pentru proiectul gazoductului Nord Stream 2, în contextul iminentelor sancțiuni americane împotriva companiilor europene implicate în acest proiect, informează Reuters citând surse din apropierea acestui dosar.

Anterior, Reuters a dezvăluit că Departamentul de Stat al SUA a avertizat recent companiile europene pe care le suspectează că ajută Rusia în construcția gazoductului Nord Stream 2 că riscă sancțiuni. Potrivit unui diplomat american, Departamentul de Stat să pregătește să publice un raport cu privire la companiile despre care crede că ajută la construcția conductei care pornește din Rusia și ajunge până în Germania. Printre companiile care ar putea fi menționate în raport sunt firme de asigurări, cele care ajută la instalarea conductei submarine sau cele verifică echipamentul de construcție, a mai spus sursa.

Zurich Insurance oferă servicii de asigurări pentru proiectul Nord Stream 2. Compania elvețiană, care are afaceri importante în SUA, este una din cele aproximativ 20 de companii de asigurări care sprijină proiectul Nord Stream 2, a precizat o sursă din apropierea acestui dosar, scrie Agerpres.

Dacă aceste informații se vor confirma, Zurich Insurance va deveni a treia companie care decide să se retragă din proiectul Nord Stream 2. Perspectiva pierderii accesului pe piața americană a determinat deja compania norvegiană de certificare Det Norske Veritas Holding AS precum și compania daneză de inginerie Ramboll să rupă orice legături cu acest proiect.