Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Gaza: 29 de morți dupa un atac aerian israelian asupra unei tabere de refugiați

Gaza. Cel puțin 29 de persoane au fost ucise și zeci rănite, printre care femei și copii, în urma unui atac israelian asupra unei școli transformate în tabără de refugiați. Este al patrulea atac de acest fel din ultimele zile.

Atacul a avut loc ieri în Khan Yunis, oraș aflat în sudul Gazei, și este al patrulea din ultimele patru zile pe care israelienii îl efectuează asupra școlilor. Armata israeliană a recunoscut atacurile, spunând că acestea sunt motivate de faptul că au informații conform cărora militanții Hamas se ascund în locațiile respective.

Biroul de presă al Hamas a spus că “majoritatea” celor uciși în atacul de ieri erau femei și copii. Despre atacurile anterioare efectuate asupra școlilor, aceeași sursă spune că au fost ucise cel puțin 20 de persoane.

Una dintre țintele anterioare a fost școala Al-Jawni condusă de ONU din Nuseirat, centrul Gazei. În aceasta au fost ucise 16 persoane, potrivit ministerului Sănătății aflat sub comanda Hamas. Agenția ONU pentru refugiații palestinieni a declarat că 2.000 de persoane se adăposteau în școală în acel moment.

Distribuie acest articol