Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Lufthansa introduce o suprataxă cuprinsă între 1 euro și 72 de euro, drept costuri de mediu

Lufthansa anunță că va introduce o suprataxă cuprinsă între 1 euro și 72 de euro, drept costuri de mediu, pentru toate zborurile cu plecare din țările UE, UK, Norvegia și Elveția. Se aplică chiar de mâine, dar numai la rezervările pentru călătoriile care vor avea loc după 1 ianuarie 2025.

Compania germană precizează, într-un comunicat, că “nu va putea suporta fără ajutorul pasagerilor costurile suplimentare, în creștere și succesive”, rezultate din reglementările ce vor intra în vigoare în următorii ani, iar suprataxa va fi aplicată de toate companiile din Grupul Lufthansa, care include și care include Eurowings, Swiss, Austrian și Brussels Airlines.

Suprataxa intră în vigoare pentru biletele rezervate din data 26 iunie 2024, cu plecare din țările europene după data de 1 ianuarie 2025.

Compania precizează că suprataxa va acoperi costurile ETS (pentru decarbonizare), regulamentul european pentru combustibil sustenabil (care va intra în vigoare de anul viitor) și schema ONU de reducere a emisiilor. De asemenea, se profilează și posibilitatea unei noi taxe pe kerosen.

Lufthansa avertizează de mult timp că noile reglementări de mediu vor duce la scumpirea biletelor pentru avioanele care pleacă sau fac escală pe aeroporturile din Europa, dar autoritățile au explicat că, în majoritatea cazurilor, costul suplimentar va fi de doar 2 euro pentru o călătorie.

Distribuie acest articol