Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

MIT este cea mai bună universitate din lume, pentru al 13-lea an consecutiv

Institutul de Tehnologie din Massachusetts (MIT) a fost desemnat cea mai bună universitate din lume pentru al 13-lea an consecutiv, în clasamentul QS World University Rankings.

Pe a doua poziție se situează Imperial College London, iar pe al treilea loc este Universitatea din Oxford, precizează Euronews.

Cele mai bune universități din lume au fost dezvăluite în cea de-a 21-a ediție a QS World University Rankings, cel mai relevant clasament de profil.

Universitatea Harvard s-a clasat și în acest an pe locul patru, cu un scor de 96,8, urmată îndeaproape de Universitatea din Cambridge, care a completat primele locuri cu un scor de 96,7.

Evaluarea din acest an este cea mai mare realizată vreodată, incluzând peste 1.500 de universități. Clasamentul este bazat pe analiza a milioane de lucrări academice și opinii ale experților.

Criteriile utilizate pentru clasament au inclus reputația academică și cea din rândul angajatorilor, raportul profesor-student, citările per facultate, proporția profesorilor și a studenților internaționali, rețeaua internațională de cercetare și sustenabilitatea.

În timp ce Statele Unite au fost cea mai reprezentată țară în acest an, cu 197 de instituții în clasament, Europa a obținut un succes comparabil. Instituțiile europene, mai ales cele din Marea Britanie, au ocupat jumătate din primele 10 poziții.

Marea Britanie a avut al doilea cel mai mare număr de universități în clasament, cu patru dintre ele în top 10.

Universități de top din Europa
Pe baza clasamentului, cele mai bune universități din Europa sunt Imperial College of London (98,5) și Universitatea din Oxford (96,9), ambele fiind primele 3 la nivel mondial.

Universitatea din Cambridge (96,7), ETH Zurich (93,9) și University College of London (91,6) au fost următoarele instituții europene din clasament.

Sursa: https://www.educatieprivata.ro/mit-este-cea-mai-buna-universitate-din-lume-pentru-al-13-lea-an-consecutiv/

Distribuie acest articol