Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

România va dona Ucrainei un sistem de rachete Patriot iar Iohannis renunță la candidatura pentru funcția de secretar general al NATO

În ședința CSAT de astăzi s-a luat decizia ca România să doneze Ucrainei un sistem PATRIOT. ”Având în vedere deteriorarea semnificativă a situației de securitate în Ucraina, ca urmare a atacurilor constante și masive ale Rusiei asupra civililor și a infrastructurii civile, mai ales asupra celei energetice, precum și consecințele regionale ale acestei situații, inclusiv asupra securității României, în strânsă coordonare cu Aliații, membrii Consiliului au decis donarea către Ucraina a unui sistem PATRIOT”, se arată în comunicatul emis de Administrația Prezindețială.

Totodată, în ședința CSAT, președintele României a informat că i-a anunțat pe aliații din cadrul NATO, la sfârșitul săptămânii trecute, asupra retragerii candidaturii sale pentru funcția de Secretar General al Organizației. ”Președintele Iohannis a solicitat membrilor Consiliului să se pronunțe cu privire la candidatura lui Mark Rutte pentru funcția de Secretar General al NATO, aceștia declarându-se în favoarea susținerii de către România a candidaturii premierului olandez”, se mai arată în comunicat.

Reamintim, săptămâna trecută Ungaria și Slovacia au anunțat oficial că-l susțin pe Mark Rutte pentru a deveni viitorul secretar general al NATO, în defavoarea lui Klaus Iohannis. România rămăsese astfel singura țară din Alianță care nu-și anunțase sprijinul pentru premierul olandez.

Sursa: https://www.biziday.ro/288278-2/

Distribuie acest articol