Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

România va juca cu Olanda in optimile EURO 2024

România a terminat la egalitate 1-1 meciul decisiv cu Slovacia și s-a calificat în optimile de finală ale Euro 2024, unde va întâlni Olanda marți, 2 iulie. După ce și meciul Belgia – Ucraina s-a încheiat 0-0, România a terminat grupa pe primul loc și se pregătește de optimile de finală pentru prima oară după 20 de ani.

România, Belgia și Slovacia au ocupat primele trei locuri în grupă și s-au calificat în optimi, în timp ce Ucraina a plecat acasă, tot cu 4 puncte, dar cu golaveraj negativ.

Povestea României la Euro2024 continuă cu încă cel puțin un meci, cel din optimi. Dar marele câștig al acestui turneu e redescoperirea naționalei de fotbal, regăsirea unei seriozități ce părea pierdute, a unei etici a muncii pe care Edi Iordănescu a imprimat-o de la primul jucător titular până la ultima rezervă.

Tocmai așa se explică și susținerea fără precedent a tricolorilor de către zecile de mii de suporteri care au călătorit în Germania la fiecare meci, așa se face că suporterii au cântat la fiecare meci, în timpul jocului, imnul național. E vorba de o comuniune pe care românii nu au mai simțit-o cu naționala de pe vremea generației de aur.

Distribuie acest articol