Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

30% dintre posesorii de mașini electrice vor înapoi la termice

Se pare că deținerea de vehicule electrice nu este la fel de atrăgătoare pentru toți cumpărătorii, deoarece o mare parte dintre ei se gândesc să se întoarcă la motoare cu combustie internă. Potrivit unui nou studiu realizat de McKinsey & Co, un procent uimitor de 46% dintre proprietarii de vehicule electrice din SUA vor opta pentru un vehicul cu motor cu combustie pentru următoarea achiziție.

Peste 30.000 de participanți au răspuns la aproximativ 200 de întrebări pentru studiul bienal al McKinsey. Pentru a fi mai precis, sondajul a fost distribuit în 15 țări, reprezentând peste 80 la sută din volumul global de vânzări.

După cum a raportat Automotive News, rezultatele sugerează că 29% dintre posesorii de vehicule electrice din întreaga lume se vor întoarce probabil la motorul cu ardere internă pentru următorul lor vehicul. Factorul cel mai important în renunțarea la vehiculele electrice este starea infrastructurii publice de încărcare, urmat de costurile ridicate de proprietate și de necesitatea de a găsi o mașină mai potrivită pentru călătoriile mai lungi.

Procentul proprietarilor de vehicule electrice dispuși să revină la motoare cu combustie internă în SUA crește la 46%, adică aproape 1 din 2 proprietari actuali de vehicule electrice, deoarece aceștia se declară afectați de lansarea lentă a programului național de infrastructură pentru vehicule electrice de către Departamentul de Energie al SUA. De fapt, doar 9 % din totalul participanților la studiu sunt mulțumiți de extinderea rețelei publice de încărcare în regiunea lor, ceea ce arată că aceasta este o problemă globală.

Dr. Philipp Kampshoff, liderul Centrului McKinsey pentru mobilitatea viitorului, consideră că lucrurile se vor înrăutăți, deoarece următoarea generație de cumpărători de vehicule electrice “se va baza pe încărcarea publică mult mai mult decât cea actuală”.

Același sondaj a arătat că 21% dintre participanți nu doresc să cumpere niciodată un vehicul electric, ceea ce confirmă concluziile recente ale unui alt studiu. Un alt detaliu interesant este că așteptările privind autonomia minimă în rândul consumatorilor au crescut de la 270 mile (435 km) în 2022, la 291,4 mile (469 km) în 2024.

În ciuda îngrijorărilor, cumpărătorii sunt ușor mai predispuși la electrificare, comparativ cu studiul anterior. Mai exact, 38% dintre posesorii de non-EV din întreaga lume ar lua în considerare PHEV-urile sau EV-urile pentru următoarea achiziție, ceea ce reprezintă o creștere de 1% față de acum doi ani.

Potrivit lui Kevin Laczkowski, partener senior și co-lider global al McKinsey’s Automotive & Assembly Practice, concluzia este că “producătorii de echipamente originale și furnizorii trebuie acum să investească în mai multe tehnologii”, adăugând că “Aceasta este incertitudinea supremă în acest moment, ca aproape niciodată înainte”.

Sursa: https://www.carscoops.com/2024/06/new-study-finds-46-of-ev-buyers-in-the-us-want-to-go-back-to-ice/

Distribuie acest articol