Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Nvidia depășește Microsoft și devine cea mai valoroasă companie publică de pe Wall Street

Acțiunile producătorului de cipuri au urcat astăzi cu 3,2%, ridicând capitalizarea de piață a companiei la 3,33 trilioane de dolari, peste Microsoft.

La începutul acestei luni, Nvidia a atins pentru prima dată o capitalizare de piață de 3 trilioane de dolari și a depășit Apple

Nvidia a acaparat anul trecut 98% din piața plăcilor video pentru centrele de date, livrând 3,76 milioane de unități. Față de 2022, compania a livrat cu peste 1 milion de plăci video mai mult, conform HPC. Acțiunile Nvidia au urcat recent la un nivel record. Compania a depășit capitalizarea de piață de 3.000 de miliarde de dolari și a întrecut Apple, într-un moment definitoriu pentru Silicon Valley. Creșterea valorii bursiere a Nvidia, peste cea a Apple, marchează o schimbare în Silicon Valley, dominată de compania din urmă încă din 2007, de la lansarea primului IPhone, notează Reuters. Microsoft a rămas, în schimb, compania cu cea mai mare capitalizare de piață, de 3.140 de mii de miliarde de dolari, în condițiile în care și acțiunile sale au urcat cu 0,8%.

Valoarea acțiunilor Nvidia a crescut cu 147% în 2024, pe fondul unei cereri susținute de procesoare de vârf, de la companii ca Meta, Microsoft sau Alphabet, care au nevoie de ele pentru alimentarea sistemelor AI. Optimismul legat de inteligența artificială a adus o creștere și pentru producătorii de cipuri, mai scrie agenția de presă. În schimb, Apple se confruntă cu cererea slabă pentru produsul său principal, IPhone-ul, și concurența dură în China, cea mai mare piață de smartphone-uri din lume. Unii investitori consideră că Apple este în urma altor mari jucători din domeniu în ceea ce privește implementarea funcțiilor de AI în produsele și serviciile sale.

Sursa: profit.ro

Distribuie acest articol