Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Atac masiv al Rusiei asupra orașelor din Ucraina: Cel puțin 20 de morti / Spital de copii din Kiev, lovit de o rachetă

Cel puțin 20 de persoane au fost ucise după ce Rusia a lansat un atac masiv cu rachete împotriva orașelor din Ucraina, potrivit oficialilor, relatează BBC.

În capitala Kiev, cel puțin șapte persoane au fost ucise într-un atac rar în timpul zilei. Primarul orașului a declarat că un spital de copii a fost lovit de rachetă și a fost evacuat.

Șeful administrației militare din orașul Krivoi Rog din centrul Ucrainei a declarat că cel puțin 10 persoane au fost ucise acolo, iar alte trei au fost ucise în orașul Pokrovsk din est.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski, care se află în vizită în Polonia, a declarat că Rusia a lansat aproximativ 40 de rachete asupra unor ținte din întreaga țară.

„Diferite orașe: Kiev, Dnipro, Krivoi Rog, Sloviansk, Kramatorsk. Mai mult de 40 de rachete de diferite tipuri. Au fost avariate clădiri rezidențiale, infrastructură și un spital de copii”, a declarat Zelenski.

Coloane de fum au putut fi văzute în capitala Kiev, în timp ce înregistrările video postate pe rețelele de socializare au arătat distrugerile din interiorul și exteriorul spitalului pentru copii Okhmadyt.

Zelenski a declarat într-o postare pe social media că oamenii au fost prinși sub dărâmăturile spitalului.

„Chiar acum, toată lumea ajută la îndepărtarea dărâmăturilor – medici și oameni obișnuiți”, a scris președintele.

Ministrul Sănătății Viktor Lyashko a declarat că secțiile de cancer și de terapie intensivă au fost afectate de explozie.

Vitaliy Klitschko, primarul Kievului, a declarat agenției de știri Reuters de la spital că bombardamentul a fost „unul dintre cele mai grave atacuri” asupra capitalei de la începutul războiului.

În altă parte, Oleksandr Vilkul, șeful administrației militare din Krivoi Rog, a postat pe aplicația de mesagerie Telegram că cel puțin 10 persoane au fost ucise și 31 rănite în urma atacului asupra orașului. Dintre acestea, el a spus că 10 au fost grav rănite.

Krivoi Rog este orașul natal al lui ZelenskI și a fost atacat în mod repetat de Rusia de când aceasta și-a lansat invazia la scară largă a Ucrainei în februarie 2022.

Bombardamentul rusesc are loc în timp ce prim-ministrul indian Narendra Modi a sosit la Moscova pentru o vizită de stat de două zile în Rusia, unde urmează să discute cu președintele Vladimir Putin la Kremlin.

Distribuie acest articol