Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Euro 2024. România a fost eliminată din competiție, în optimi. A fost învinsă de Olanda, cu 3-0

România și Olanda s-au întâlnit în optimile competiției, la Munchen, pe același stadion unde naționala a învins Ucraina cu 3-0. Tricolorii au început în formula: Niță – Rațiu, Drăgușin, Burcă, Mogoș – M. Marin – Man, Stanciu, R. Marin, I. Hagi – Drăguș.

Meciul a fost dominat clar de Olanda, care și-a creat foarte multe ocazii de a înscrie. În faza următoare, olandezii vor întâlni învingătoarea dintre Austria și Turcia. România părăsește competiția în optimi, după ce a câștigat grupa din care a făcut parte.

A doua repriză:

Olanda a continuat să domine și a avut două ocazii importante de a înscrie în primele 15 minute de după reluarea jocului. Depay a fost foarte aproape de a marca după o bâlbâială în careul nostru, dar Niță a reușit să prindă mingea, în cele din urmă. Apoi, Van Dijk a trimis mingea în bară, după o centrare venită din corner. Olandezii au avut și un gol anulat pentru ofsaid, în minutul 63.

În minutul 68, Olanda a avut o nouă șansă de a înscrie. Memphis Depay a trimis pe sub zid, din lovitură liberă, însă balonul a trecut puțin pe lângă bară. Olandezii au majorat diferența prin Donyell Malen, în minutul 83. Același Malen a dus scorul la 3-0, în prelungirile partidei, după un contraatac.

Prima repriză:

România a dominat începutul de meci și și-a creat două șanse de a înscrie în primul sfert de oră. Totuși, olandezii au deschis scorul în minutul 20 prin Cody Gakpo, după o greșeală a portarului Niță. În minutul 23, după o fază cursivă, Dennis Man a avut o șansă de a înscrie, însă acesta a șutat slab din mijlocul careului. După acest moment, Olanda a presat și a avut o șansă foarte mare de a înscrie, însă Radu Drăgușin a respins în ultimul moment. În minutul 44, după o greșeală a lui Racovițan, Olanda a avut din nou o mare ocazie de a înscrie.

Bilanțul întâlnirilor înainte de acest meci era clar nefavorabil României. Tricolorii au învins o singură dată Olanda, în 2007, într-un meci disputat la Constanța. Dintr-un total de 14 partide, de dinainte acestui meci, Olanda a câștigat zece, iar în trei dintre ele s-a înregistrat un meci egal.

Foto: uefa.com/euro2024/

Distribuie acest articol