Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Prim-ministrul Ungariei, țară care a preluat președinția rotativă a Consiliului UE, i-a propus lui Volodimir Zelenski să accepte o încetare imediată a focului

Viktor Orban, prim-ministrul Ungariei, a călătorit la Kiev în a doua zi de când Budapesta a preluat președinția rotativă a Consiliului Uniunii Europene. În capitala ucraineană, i-a sugerat lui Volodimir Zelenski să accepte o încetare imediată a focului, pe actualul amplasament al liniei frontului, după care să înceapă negocierile de pace cu Federația Rusă. Orban a mai declarat, la conferința comună de presă cu Zelenski, că nu este un critic al planurilor ucrainene de pace, dar că va dura foarte mult timp până când acestea vor putea fi puse în practică.

Prim-ministrul a ținut să menționeze că nu a insistat asupra acestei propuneri și că a ascultat și acceptat argumentele aduse de președintele ucrainean. La rândul său, Zelenski a apreciat că Ungaria a semnat declarația finală a reuniunii pentru pace, care a avut loc în urmă cu două săptămâni în Elveția. Documentul stabilește că orice tratat de pace între Rusia și Ucraina trebuie să pornească de la integritatea teritorială a celei din urmă. 

Distribuie acest articol