Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Lilly colaborează cu OpenAI pentru a dezvolta tratamente pentru bacteriile rezistente la medicamente

Eli Lilly (LLY.N) a declarat marți că va colabora cu OpenAI pentru a valorifica inteligența artificială generativă pentru a dezvolta medicamente antimicrobiene care pot fi utilizate pentru tratarea bacteriilor rezistente la medicamente.
DE CE ESTE IMPORTANT
Autoritățile de sănătate publică, cum ar fi Organizația Mondială a Sănătății, și experții din industrie și-au exprimat îngrijorarea cu privire la gama redusă de noi tratamente pentru combaterea bacteriilor rezistente la antibiotice, despre care spun că nu este suficientă pentru a combate așa-numitele superbacterii.
Rezistența la antimicrobiene apare atunci când bacteriile, virușii, ciupercile și paraziții se modifică în timp și nu mai răspund la medicamente, făcând infecțiile mai greu de tratat și crescând riscul de răspândire a bolii, de îmbolnăvire gravă și de deces.
În SUA apar în fiecare an peste 2,8 milioane de infecții rezistente la antimicrobiene.

Parteneriatul sprijină angajamentul anterior al Lilly, care a început în 2020, când a promis 100 de milioane de dolari pentru Fondul de acțiune AMR.
Fondul a fost lansat pentru a ajuta producătorii de antibiotice în dificultate să facă față amenințării bacteriilor rezistente la antibiotice.

AMR Action este un fond de 1 miliard de dolari care își propune să aducă între 2 și 4 antibiotice noi pentru pacienți până în 2030.

Tr

Distribuie acest articol